SJD implanta un sistema digital per a conèixer en temps real la ubicació del pacient quirúrgic

diciembre 7, 2021
Codigo-QR-7a-scaled-1-1200x1600.jpg

L’acompanyant coneix des del seu telèfon mòbil si el pacient serà o està sent intervengut a quiròfan, o bé roman a l’àrea de despertar, sense cap necessitat d’estar a la sala d’espera

Tenir la mateixa informació al teu  mòbil que a una sala d’espera quan operen al teu familiar. L¡Hospital Sant Joan de Déu Palma · Inca ha incorporat un nou sistema digital que permet conèixer en temps real la localització del pacient que es troba a un procés quirúrgic. D’aquesta manera, el familiar, estigui on estigui, coneix exactament l’estat del pacient que està sent o ha estat intervengut, sense la necessitat d’esperar durant tot el temps a la sala d’espera de l’Hospital Sant Joan de Déu Palma · Inca.

Aquesta aposta digital de SJD facilita als acompanyants el seguiment quirúrgic del pacient intervengut al moment, rebaixant així la incertesa que genera aquest tipus de processos i la necessitat d’estar a la sala d’espera tot el temps. És important remarcar que aquesta eina no substitueix la informació clínica que, igualment rep el pacient i el seu entorn per les vies habituals.

Com funciona?

En el moment de l’ingrés, l’Hospital proporciona al pacient intervengut un ticket camb un codi alfanumèric i un QR que pot entregar al seu acompanyant per a garantir la protecció de dades clíniques. Existeixen dues vies per a acceder al sistema de seguiment. Per un costat, escanejant el codi QR des del mòbil o, a través del web www.sjdmallorca.com / Portal del Pacient / Seguiment In

tervenció Quirúrgica on s’ha d’introduir el codi alfanumèrico.

Una vegada s’accedeix a la pàgina de seguiment, el familiar podrà seguir en directe les passes del procés d’intervenció quirúrgica, per a saber si el pacient està preparant-se per a ser operat, si es troba a quiròfan o l’àrea de despertar després de la cirurgia. Aquest avenç, permet que els acompanyants puguin accedir a la informació que fins ara només es podia obtenir des de la pantalla de la sala d’espera de l’àrea quirúrgica.

Es tracta, en definitiva, d’una nova eina que permet a Hospital Sant Joan de Déu Palma · Inca seguir implementant millores en la qualitat i en la innovació.

“Una idea boníssima”

Com reconeix Maria, familiar d’una paciente operada, “me  sembla una idea boníssima. L’operació de la meva mare tenia un temps estimat de 4 hores. M’ha permès conèixer des del telèfon mòbil en tot moment si l’operació ja havia començat, quan acabava i en quin moment es despertava. Es de  gran ajuda, perquè no et condiciona a estar tot el temps a la sala d’espera mirant la pantalla amb nerviosisme. Tens la mateixa informació en el teu telèfon. He pogut sortir, du els nins a escola, tronar, anar un moment a cafeteria i enviar uns correus electrònics de feina. Tot són avantatges”.

 

Hospital SJD Palma

Carrer Sant Joan de Déu, 7 – 07007 Palma de Mallorca
T.: +34 971 26 58 54

Nº Registro Sanitario: 1007

Hospital SJD Inca

Avenida Rei Jaume II, 40 – 07300 Inca
T.: +34 971 26 58 54

Nº Registro Sanitario: 4715

Centro de Rehabilitación SJD

Carrer Nuredduna, 3 – 07006 Palma de Mallorca
T.: +34 971 46 16 02

Nº Registro Sanitario: 5160