La Presidenta Armengol destaca el paper de Sant Joan de Déu en la promoció de l’autonomia

mayo 17, 2017
2153870
web_entrada_1282737557
2153880

La Presidenta del Govern Balear, Francina Armengol, acompanyada per la consellera de Salut, Patricia Gómez i el Director general del Ib-Salut , Juli Fuster han visitat l’hospital acompanyats pel Director gerent del centre, Joan Carulla i la resta d’equip directiu.

Armengol ha destacat la importància transcendental que té Sant Joan de Déu en el desenvolupament de “l’estratègia d’atenció a persones amb malalties cròniques que impulsa la Conselleria de Salut” i en la promoció de «l’autonomia de les persones, a través de la magnífica labor que s’està duent a terme en la Unitat d’atenció integral als lesionats medul·lars de Balears».

Durant la visita, la Presidenta ha pogut conèixer les instal·lacions i la feina que es duu a terme en els gimnasos, zona quirúrgica i a la zona d’hospitalització. Així mateix, el Dr. Carulla ha manifestat a la Presidenta la voluntat de Sant Joan de Déu de contruir un nou centre hospitalari en Inca per cobrir les necessitats sanitàries dels pacients crònics i aquells en processos de neurorrehabilitación.

El futur hospital, que es preveu que comenci a funcionar a principis de 2019, facilitarà l’accés a la cartera de serveis de Sant Joan de Déu als pacients de la zona de Tramuntana i contribuirà a reforçar l’estratègia d’atenció a persones amb malalties cròniques que impulsa la Conselleria de Salut. Cal recordar que aquesta estratègia, que implica una modificació en els circuits i processos d’assistència, va acompanyada de l’engegada de nous recursos a hospitals d’aguts i de mitja estada, la formació i incorporació de nous professionals, especialment personal d’infermeria gestor de casos, i la identificació dels pacients crònics per assegurar l’atenció específica.

Durant la visita, el director gerent del centre, Joan Carulla, ha explicat les característiques físiques i funcionals del futur equipament.

L’equip directiu del centre ha mostrat a la presidenta el projecte del futur hospital que es va a construir a Inca. L’Hospital Sant Joan de Déu realitzarà una inversió d’11 milions d’euros en un nou centre hospitalari que disposarà de 80 llits d’hospitalització, dos gimnasos de rehabilitació, dos quiròfans, un hospital de dia, consultes externes i una unitat de diagnòstic per la imatge.

Així, quant a la cartera de serveis, l’àrea d’hospitalització, que oferirà atenció geriátrica, de neurorrehabilitación i cures especials i pal·liatius, disposarà de 80 llits repartits en 44 habitacions, de les quals un mínim de vuit seran individuals.

D’altra banda, l’atenció en règim ambulatori inclourà el servei d’hospital de dia geriàtric i de rehabilitació funcional amb 20 places; consultes de geriatria, traumatologia i rehabilitació, i la interconsulta —presencial o no— amb altres especialistes del propi centre, amb facultatius d’Atenció Primària i amb personal d’infermeria gestor de casos, tant de Primària com de l’Hospital d’Inca.

Igualment, aquesta nova infraestructura disposarà d’una unitat de rehabilitació ambulatoria i domiciliària amb serveis de teràpia ocupacional, fisioteràpia, logopèdia i neuropsicologia.

Finalment, la cartera del centre inclourà serveis de cirurgia, farmàcia, radiodiagnóstico, laboratori, dietètica i nutrició i de teleasistencia per facilitar la transició al domicili. Així mateix, albergarà una escola de formació de pacients actius i cuidadors.

Hospital SJD Palma

Carrer Sant Joan de Déu, 7 – 07007 Palma de Mallorca
T.: +34 971 26 58 54

Nº Registro Sanitario: 1007

Hospital SJD Inca

Avenida Rei Jaume II, 40 – 07300 Inca
T.: +34 971 26 58 54

Nº Registro Sanitario: 4715

Centro de Rehabilitación SJD

Carrer Nuredduna, 3 – 07006 Palma de Mallorca
T.: +34 971 46 16 02

Nº Registro Sanitario: 5160