Pròtesi de genoll amb cirurgia mínimament invasiva

abril 4, 2017
equipo-cirugia.jpeg

L’equip de cirurgia de l’Hospital aplica una tècnica quirúrgica per a la col·locació de pròtesis parcials de genoll en pacients que només tenen afectada la part lateral del  mateix.

Aquest tipus d’intervenció permet conservar la part sana, ja que en aquesta tècnica, el cirurgià únicament retira l’os i cartílag danyat, sense necessitat de sacrificar parts no afectades de l’articulació, a diferència de les pròtesis convencionals.

En tractar-se d’una cirurgia menys invasiva, la incisió és més petita i suposa una menor pèrdua de sang, factors que contribueixen a que la recuperació d’aquests pacients sigui més ràpida, arribant-se a reduir un terç respecte a cirurgies convencionals.
La pròtesi unicompartimental lateral de genoll està fabricada principalment per un aliatge de metalls, però com a particularitat, compta amb un insert mòbil que permet un millor balanç articular, disminuint així la rigidesa de després de la intervenció.

Tot i que aquesta tècnica va ser descrita a principis dels anys 70, en l’actualitat aquest procediment quirúrgic abasta l’1% de tots els procediments protèsics de genoll i un 6% de les pròtesis unicompartimentals implantades. Alguns estudis consideren que aquesta tècnica està infrautilitzada en relació als beneficis obtinguts, mentre per a altres aquesta baixa incidència d’aplicació és deguda a la complexitat de la tècnica. Així mateix, en aquest procés és molt important la selecció dels pacients ja que l’èxit de la intervenció està directament relacionat amb l’elecció dels mateixos.
Es considera que els principals candidats a aquesta tècnica quirúrgica són pacients afectats d’artrosi de genoll, una afecció articular crònica degenerativa i progressiva. Aquesta patologia sol presentar-se en pacients de més de 40 anys d’edat, d’ambdós sexes, encara que amb predomini en les dones. Regularment el seu inici és unilateral, amb tendència a fer-se bilateral amb el pas del temps.

Hospital SJD Palma

Carrer Sant Joan de Déu, 7 – 07007 Palma de Mallorca
T.: +34 971 26 58 54

Nº Registro Sanitario: 1007

Hospital SJD Inca

Avenida Rei Jaume II, 40 – 07300 Inca
T.: +34 971 26 58 54

Nº Registro Sanitario: 4715

Centro de Rehabilitación SJD

Carrer Nuredduna, 3 – 07006 Palma de Mallorca
T.: +34 971 46 16 02

Nº Registro Sanitario: 5160