L’Hospital Sant Joan de Déu presenta la seva memòria 2020

julio 4, 2021
Memoria-2020-HSJD-Web_00001-1-1200x1563.jpg

Malgrat viure un any de pandèmia, les xifres d’activitat assistencial dels dos hospitals augmenten

L’Hospital Sant Joan de Déu Palma · Inca presenta la seva memòria anual de 2020, un any marcat per la pandemia de la Covid-19 i en què  els hospitals de SJD Palma i SJD Inca, com a centres que pertanyen a la xarxa pública sanitària balear, han atès 612 pacients afectats pel coronavirus, dels quals 517 varen ser donats d’alta. Per això, s’habilitaren dues Unitats d’Hospilització Covid amb un total de 76 llits i es va posar en marxa un Pla ‘Humanització, emmarcat en la voluntat de l’Ordre Hospitalària d’oferir una atenció humanitzada i centrada en la persona.

Actividad assistencial

L’activitat de tots dos hospitals i del centre ambulatori de rehabilitació va obtenir un augment de resultats d’activitat, degut principalment a la posada en marxa del nou Hosputal SDJ Inca.

– Es varen fer un total de87.519 consultes externes, un 11% més que l’any anterior
– Es programaren 4.596 intervencions quirúrgiques, un 8% més que l’exercici de 2019.
– Les estàncies ascendiren a 74.796, gairebé un 11% més que en 2019.
– Es varen fer 51.088 proves complementàries, prop d’un 18% més.
– Es varen atrendre 45.271 pacients, un 20% més.

Aquestes xifres reflecteixen el bon camí de Sant Joan de Déu, com a part de la xarxa hospitalària pública balear, el valor de les seves tècniques, tractamens i atenció professional, així com l’avantguarda tecnològica. Un augment porcentual que serveix d’estímul a SJD per seguir millorant cada dia en la seva aposta per implementar les millores en la qualitat i la innovació.

Rehabilitació

En l’àmbit de la Rehabilitació no només s’ha renovat la certificació ISO 9001 en l’Àrea de Neurorrehabilitació i Rehabilitació Física, tant hospitalària como ambulatòria, sinó que s’ha ampliat el seu abast ja no només al Centre de Rehabilitació i a l’Hospital SJD de Palma, sinó també al nou Hospital SJD de Inca.

Docència

En el Servei de Geriatria s’ha posat en marxa la pimera i única Unitat Docent Multiprofessional de Geriatria acreditada a les illes per a la formació de metges i infermeres especialistes. 4 professionales del SJD són professors assocaitas a la Facultat de Medicina de la UIB. El Servei de Cirurgia Ortopèdica Traumatolóòica s’ha ampliat en noves tècniques i procediments d’alta especialització i s’ha iniciat l’activitat ambulatòria a l’illa d’Eivissa.

Transformació digital

A destacar también, el avance realizado en proyectos para la transformación digital destinados a facilitar el trabajo de los colaboradores y la mejora en la atención al paciente, como puede ser el Portal del Paciente y la gestión de citas y solicitudes a través de los kioscos.

Satisfacció

D’altra banda, la Unitat d’Atenció a l’Usuari se redirecciona cap al nou concepte ‘Experiència Pacient’ per a conèixer la satisfacció de l’usuari per un sistema electrònic que permet establir una comparativa amb altres hospitalss del mateix sector segons el grau de recomanació dels nostres hospitals. A l’Escala Likert de Nivell de Satisfacció, que va del 0 en el mínim i el 5 en el màxim de satisfacció, SJD obté una mitjana del 4,67 en Hospitalització, Rehabilitació, Cirurgia Sense Ingrés i Consultes Externes, en les 10.645 enquestes. Rehabilitació gairebé duplica la mitjana d’hospitals del mateix sector en el grau de recomanació dels nostres usuaris.

Solidaritat

Finalment, en l’àmbit de la solidaritat, el centre agraeix les nombroses mostres solidàries rebudes, com la implicaicó de voluntaris i l’augment d’ajudes econòmiques a pacients en l’àmbit del treball social o les múltiples donacions en espècie per a usuaris i treballadors. Tot ha contrubuït a donar una atenció humanitzada a l’estil Sant Joan de Déu.

Hospital SJD Palma

Carrer Sant Joan de Déu, 7 – 07007 Palma de Mallorca
T.: +34 971 26 58 54

Nº Registro Sanitario: 1007

Hospital SJD Inca

Avenida Rei Jaume II, 40 – 07300 Inca
T.: +34 971 26 58 54

Nº Registro Sanitario: 4715

Centro de Rehabilitación SJD

Carrer Nuredduna, 3 – 07006 Palma de Mallorca
T.: +34 971 46 16 02

Nº Registro Sanitario: 5160