La Consellera de Salut visita la nova unitat de diagnòstic per la imatge de l’Hospital Sant Joan de Déu de Palma

abril 23, 2018
IMG_7217_web.jpg

La Consellera de Salut, Patricia Gómez, ha visitat  les instal•lacions de la nova unitat de diagnòstic per la imatge que va inaugurar l’Hospital Sant Joan de Déu el mes de juliol passat. Acompanyada pel director gerent del centre, el Dr. Joan Carulla, la consellera ha conegut de primera mà les instal•lacions que compten amb dos aparells de darrera generació de TAC i Resonància Magnètica que s’han sumat a les que ja tenia anteriorment el centre. Just fa dos mesos, l’hospital ha incorporat un mamògraf que contribueix, en paraules del Dr. Carulla “igual que la resta de tecnología del centre, a alleugerir la llista d’espera de la Comunitat”.
La Consellera de Salut, Patricia Gómez ha elogiat el paper de l’Hospital Sant Joan de Déu com a “exemple d’atenció a la cronicitat en moltíssimes de les àrees, amb tot el que fa referència a la rehabilitació i terapia ocupacional” i ha destacat la capacitat del centre d’adaptar-se, cada vegada més a les nesessitats de salut de la població i a les necessitats que manifesten com a Conselleria de Salut de donar resposta aquestes necessitats.
Durant la visita, el Dr. Carulla ha explicat que durant el primer trimestre de 2018 s’han realitzat 617 ecografies, 1.279 ressonàncies magnètiques, 277 TAC, 4.172 proves de radiologia convencional i 260 mamografies.
Dos murals, una història
Aprofitant la visita de la consellera de Salut, l’equip directiu de l’Hospital Sant Joan de Déu ha volgut presentar els dos nous murals del centre. Aquest dos murals, realitzats per l’artista Joan Aguiló “volen reflectir l’origen del centre al llarg dels seus més de 60 anys d’història a Balears”, ha destacat el Dr. Carulla. Amb aquestes pintures es vol crear un entorn més agradable, tan per als pacients, els familiars que els visiten com per als nombrosos transeünts que caminen pel Passeig de Cala Gamba aprofitant els dies de sol.
El primer dels murals ocupa un espai proper a l’Hospital de Dia geriàtric mentre que el segon mural presideix l’aparcament de l’entrada principal és un reflex dels valors que regeixen l’acció de l’hospital com a part de l’Orde Hospitalària de Sant Joan de Déu, destacant el valor de l’hospitalitat com a aglutinador de tots els altres.
Per la seva banda, la Consellera de Salut ha assegurat que és un plaer visitar un centre on “el seu personal, directius i institució transmeten uns valors que han quedat ben plasmats als murals de Joan Aguiló”.
Nou Hospital Inca
Durant la mateix visita, el Dr. Carulla ha volgut informar a la Consellera de Salut que tot just avui s’han iniciat els moviments de terres que permetran la construcció del que será el nou hospital de Sant Joan de Déu a Inca i que es preveu estigui finalitzat en poc més d’un any.

Hospital SJD Palma

Carrer Sant Joan de Déu, 7 – 07007 Palma de Mallorca
T.: +34 971 26 58 54

Nº Registro Sanitario: 1007

Hospital SJD Inca

Avenida Rei Jaume II, 40 – 07300 Inca
T.: +34 971 26 58 54

Nº Registro Sanitario: 4715

Centro de Rehabilitación SJD

Carrer Nuredduna, 3 – 07006 Palma de Mallorca
T.: +34 971 46 16 02

Nº Registro Sanitario: 5160