Un centenar de professionales reuneixen per debatre sobre la geriatria i la cronicitat a las III jornadas organitzades per l’ Hospital Sant Joan de Déu de Palma

septiembre 29, 2016
Edit-1200x757.jpg

L’Hospital Sant Joan de Déu de Palma es va convertir durant dos dies al centre de debat sobre geriatria i cronicitat. I és que els passats 23 i 24 de setembre, el saló d’actes del centre va acollir a un centenar de professionals relacionats amb la matèria en les III Jornades de Geriatria i Cronicitat organitzades per l’Hospital i que va comptar amb la col·laboració de la Societat Balear de Geriatria i Gerontologia.

La inauguració de les Jornades va ser a càrrec del director gerent de l’Hospital, el Dr. Joan Carulla, la Sotsdirectora d’Atenció a la Cronicitat del Ib-Salut, Angélica Miguélez i el president de la Societat Espanyola de Geriatria, el Dr. José Antonio López Trigo.

A la presentació, el Dr. Carulla va ressaltar que davant un increment de la dependència es fa cada vegada més necessari un model des de la perspectiva d’una atenció integral, continuada i coordinada, “exactament el model que defensem des de Sant Joan de Déu, en el qual creiem com a Orde, com a Hospital i com a centre especialitzat en aquest àmbit en la nostra Comunitat”.

En el transcurs de les jornades, es van tractar aspectes com l’abordatge a la cronicitat, la deterioració funcional i la fragilitat, la interdisciplinaritat i els nivells assistencials en el maneig de la cronicitat, el maneig del pacient amb malaltia crònica avançada o la cronicitat i algunes síndromes geriàtrics.

A la clausura de les jornades va assistir la Consellera de Serveis Socials del Govern Balear, Fina Santiago, a més de la Consellera de Serveis Socials del Consell de Mallorca, Margalida Puigserver, el President de la Societat Balear de geriatria i Gerontologia, el Dr. Enrique Campos i la coordinadora mèdic de l’àrea de geriatria de l’Hospital Sant Joan de Déu de Palma, Beatriz Fuertes de Gilbert.

Hospital SJD Palma

Carrer Sant Joan de Déu, 7 – 07007 Palma de Mallorca
T.: +34 971 26 58 54

Nº Registro Sanitario: 1007

Hospital SJD Inca

Avenida Rei Jaume II, 40 – 07300 Inca
T.: +34 971 26 58 54

Nº Registro Sanitario: 4715

Centro de Rehabilitación SJD

Carrer Nuredduna, 3 – 07006 Palma de Mallorca
T.: +34 971 46 16 02

Nº Registro Sanitario: 5160