Primers MIR i EIR especialistes en Geriatria formats a Balears

septiembre 25, 2020
Primeros-MIR-y-EIR-Geriatria-1-scaled-1-1200x612.jpg

Com a centre referent en Geriatria, l’Hospital Sant Joan de Déu Palma · Inca acull al que serà el primer mèdic geriatra i la primera infermera especialista en Geriatria que es formarà en la nostra Comunitat.

Sant Joan de Déu Mallorca inicia així una etapa docent en la qual assumeix la responsabilitat d’oferir els coneixements i experiències necessàries a professionals sanitaris per a convertir-se en excel·lents especialistes en Geriatria, capacitats per a cuidar i atendre les persones majors.

Per a rebre als nous professionals que s’incorporen a la plantilla i representen l’inici de la primera, i única, Unitat Docent Universitària de Geriatria a Balears, aquest matí s’ha celebrat un acte de benvinguda en la sala d’actes de l’Hospital Sant Joan de Déu de Palma.

A la trobada, han assistit el director gerent de l’Hospital SJD Palma · Inca, el Dr. Joan Carulla, la directora general de Recerca en Salut, Formació i Acreditació de la Conselleria de Salut i Consum, Asunción Sánchez Ochoa i la subdirectora d’Atenció a la Cronicitat, Coordinació Sociosanitària, Salut Mental i Malalties Poc Freqüents del Ib-Salut, Angélica Miguelez, les direccions assistencials, acompanyats pels metges i infermeres especialistes del centre.

Primers passos com a Hospital associat a la Universitat

Aquesta acreditació com a centre formador universitari, que va ser atorgada l’any passat al centre pel Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social, suposa una fita important per a l’Hospital SJD Palma · Inca i per al conjunt del sistema sanitari públic balear.

Formar a professionals especialistes, avala la qualificació de l’Hospital com a centre de referència en l’àmbit de la Geriatria i reconeix la millora contínua i increment d’activitat que s’ha realitzat durant els últims anys conformant diversos nivells assistencials de geriatria: 4 unitats d’hospitalització (3 a Palma i 1 a Inca), Unitat d’Aguts i Unitat de Mitja Estada i Hospital de Dia amb 70 places, distribuïdes entre Palma i Inca, a més de consultes externes, tot això centrat en l’atenció al pacient ancià.

Cal destacar que, només en l’àmbit geriàtric, l’Hospital Sant Joan de Déu realitza més de 1200 consultes externes anuals i disposa de 135 llits d’hospitalització geriàtrica. Tot això, assistit per uns professionals que treballen de manera multidisciplinària amb un equip de Geriatria format per 5 mèdics geriatres i per 8 infermeres especialistes en geriatria, recolzat per logopedes, fisioterapeutes, rehabilitadors, terapeutes ocupacionals, treballadors socials, psicòlegs, neuropsicòlegs, l’objectiu comú dels quals és promoure l’autonomia de les persones.

Hospital SJD Palma

Carrer Sant Joan de Déu, 7 – 07007 Palma de Mallorca
T.: +34 971 26 58 54

Nº Registro Sanitario: 1007

Hospital SJD Inca

Avenida Rei Jaume II, 40 – 07300 Inca
T.: +34 971 26 58 54

Nº Registro Sanitario: 4715

Centro de Rehabilitación SJD

Carrer Nuredduna, 3 – 07006 Palma de Mallorca
T.: +34 971 46 16 02

Nº Registro Sanitario: 5160