Més de 80 professionals de les cures pal•liatives es reuneixen a l’Hospital Sant Joan de Déu de Palma

junio 19, 2017
IMG_0179[1]

Més de 80 professionals de l’àmbit de les cures pal•liatives es reuniren els dies 16 i 17 de juny a l’Hospital Sant Joan de Déu de Palma per abordar el Model d’atenció Integral, en el marc de les II Jornades d’aquesta matèria que organitza el centre.
L’objectiu d’aquestes II Jornades de cures pal•liatives ha estat sensibilitzar a la població i als professionals sanitaris en la importància de l’atenció integral i centrada en la persona, en particular en els pacients en fase de cures pal•liatives així com formar en el seu maneig, des de la perspectiva interdisciplinària, adequat control simptomàtic, promoció d’autonomia i qualitat de vida .
El programa d’actes s’ha iniciat amb la conferència inaugural a càrrec de José Luís Bimbela, professor i investigador de la Escuela Andaluza de Salud Pública amb el títol “Autocuidado en el profesional de la Salud”.
En acabar la conferència inaugural, el director gerent de l’Hospital Sant Joan de Déu de Palma, Joan Carulla i la Consellera de Salut del Govern de les Illes Balears, Patricia Gómez inauguraren oficialment aquestes jornades.
El programa es completa amb les taules d’Ètica i presa de decisions, Actualització d’eines terapèutiques: des de la dimensió espiritual i la dignitat y Quan iniciar les cures pal•liatives en un pacient crònic. Com a cloenda, dissabte té lloc la conferència Complexitat Pal•liativa i qualitat de vida amb el Dr. Albert Tuca, Coordinador de la unitat de suport i pal•liatius de l’Hospital Clínic de Barcelona i el Cas clínic interactiu «Tomar decisiones en el final de la vida: entre la autonomia y la beneficencia, retados a una ética del cuidar», dirigido por los Dres. Julio Gómez, coordinador de Cuidados Paliativos del Hospital San Juan de Dios de Santurce y el Dr. José Luís Rodríguez , jefe de Servicio de medicina interna de l’Hospital San Rafael de Madrid.

Hospital SJD Palma

Carrer Sant Joan de Déu, 7 – 07007 Palma de Mallorca
T.: +34 971 26 58 54

Nº Registro Sanitario: 1007

Hospital SJD Inca

Avenida Rei Jaume II, 40 – 07300 Inca
T.: +34 971 26 58 54

Nº Registro Sanitario: 4715

Centro de Rehabilitación SJD

Carrer Nuredduna, 3 – 07006 Palma de Mallorca
T.: +34 971 46 16 02

Nº Registro Sanitario: 5160