El Hospital Sant Joan de Déu de Palma vol incoporar el primer exoesquelet de Baleares per tractar pacients amb lesió medul·lar

agosto 14, 2018
IMG_9565_web.jpg

L’Hospital Sant Joan de Déu de Palma ha iniciat una sèrie de proves amb pacients per incorporar a finals d’any un exoesquelet terapèutic per a la rehabilitació de pacients amb lesió medul·lar i altres malalties neurològiques. Aquests dispositius robòtics apliquen tecnologia punta amb la finalitat de que pacients amb dificultats o impediment per caminar puguin fer-ho amb una finalitat terapèutica. Així, com explica la Dra Susana Holub, coordinadora de rehabilitació del centre, «aquests exosquelets permeten realitzar una rehabilitació dual, des d’un punt de vista físic ja que evita l’atròfia muscular i facilita la mineralització dels ossos i des d’un punt de vista cognitiu, ja que els éssers humans som bípedes per naturalesa i aquest dispositiu permet que els pacients puguin recuperar aquesta percepció, entre uns altres».

Els exosquelets estan indicats tant per a pacients amb pronostico de recuperar la marxa, als quals permet caminar de manera prematura, com a aquells que no van a poder tornar a fer-ho, ja que els aporta nombrosos beneficis terapèutics de tipus físic i psicològic.

El Dr. Joan Carulla, director gerent de l’hospital ha destacat la ferma voluntat del centre d’apostar per aquesta tecnologia d’última generació i així incorporar el primer exoesquelet de Balears al centre. No obstant això, això suposa una inversió de més de 100.000 euros per la qual el propi gerent de l’hospital espera comptar amb la implicació i compromís de les grans empresa de les Illes per l’important benefici que aquesta tecnologia pot aportar als pacients.

 

Hospital SJD Palma

Carrer Sant Joan de Déu, 7 – 07007 Palma de Mallorca
T.: +34 971 26 58 54

Nº Registro Sanitario: 1007

Hospital SJD Inca

Avenida Rei Jaume II, 40 – 07300 Inca
T.: +34 971 26 58 54

Nº Registro Sanitario: 4715

Centro de Rehabilitación SJD

Carrer Nuredduna, 3 – 07006 Palma de Mallorca
T.: +34 971 46 16 02

Nº Registro Sanitario: 5160