1.400  magicliners demostren la seva solidaritat participant a les 5 rutes de la Magic Line a Palma i Inca

marzo 20, 2022
magiclinemallorca.jpeg

Avui diumenge ha tengut lloc la la 9a edició de Magic Line de Sant Joan de Déu on hi ha participat a Mallorca més de 1.400 persones a les 5 rutes diferents organitzades a Inca i Palma. La Magic Line ha tornat després de dons anys de pandèmia i novament la mobilització solidària de Sant Joan de Déu ha estat un èxit. El temps d’avui ha respectat la caminada, ja que el dematí ha estat majoritàriament ennigulat, amb estones de sol, i les estones en què han caigut algunes gotes mínimes, no han impedit en absolut la demostració de l’esperit solidari dels magicliners.

El dia ha començat ben prest, amb la sortida a les 9:30 hores del dematí des de l’Hospital Sant Joan de Déu d’Inca, amb dues rutes de 3 i 8 quilòmetres. El director gerent de SJD Palma · Inca, Dr. Joan Carulla, acompanyat pel batle d’Inca, Virgilio Moreno, Inmaculada Iglesias, directora de Solidaritat i per l’equip directiu de l’Hospital, ha donat el sus a la caminada i s’ha iniciat el recorregut urbà per la capital de la Comarca del Raiguer, entre un gran ambient festiu on una orquestra ha amenitzat el recorregut on la gent hi anat a peu, amb les seves mascotes, algunes bicicletes i persones amb diversitat funcional, també han fet el recorregut.

A les 10:30 hores era el moment de les altres tres rutes organitzades, amb sortida des de l’Hospital Sant Joan de Déu Palma Inca, al passeig de Cala Gamba, en dues rutes a peu de 3 i 8 quilòmetres i amb la gran novetat d’enguany, la ruta de vela adaptada. Fins a 75 suaris del programa PROA de Sant Joan de Déu (en col·laboració amb l’IMAS del Consell de Mallorca), han sortit en tres torns (10:30, 11:30 i 12:30 hores), deixant una preciosa estampa a la mar, davant del Club Nàutic de Cala Gamba, gràcies a la col·laboració d’aquest club i el d’Andratx, que han ajudat a que les persones amb mobilitat reduïda també poguessin participar a la Magic Line SJD 2022. Perquè la Magic Line promou els valors de la solidaritat i la inclusió social, a més de potenciar la màxima autonomia.

A la sortida, el director gerent de SJD Palma Inca, Dr. Joan Carulla, ha atès als mitjans de comunicació, acompanyat per les autoritats que una edició més, han participat i demostrat el seu compromís amb la solidaritat com són la consellera de Salut, Patricia Gómez, el director general del Servei de Salut, Juli Fuster, i el batle de Palma, José Hila. El Dr. Carulla ha declarat als mitjans de comunicació que “la Magic Line es una caminada solidària, que el que pretén és cobrir les necessitats socials, tots hem de ser solidaris i ajudar a recaptar el màxim possible. Més encara amb el context que està patint Ucraïna”.

Avui, 10.500 magicliners han caminat per un món millor Barcelona, Lleida, Madrid i Mallorca per tal d’ajudar a qui més ho necessita en un total de 30 rutes diferents, cinc d’elles a Mallorca.

Ruta Inca 3 quilòmetres. Ruta urbana per Inca, dissenyada pel propi Ajuntament, de caràcter circular, amb sortida i arribada a l’Hospital Sant Joan de Déu d’ Inca.

Ruta Inca 8 quilòmetres. Ruta urbana per Inca, dissenyada pel propi Ajuntament, de caràcter circular, amb sortida i arribada a l’Hospital Sant Joan de Déu, que ha passat per alguns dels llocs més emblemàtics de la vila inquera.

Ruta Palma 3 quilòmetres. Passeig marítim recorrent el paratge natural d’És Carnatge, situat en l’epicentre de la Badia de Palma, terreny pràcticament pla i adaptat a cadires de rodes. Sortida i arribada enfront de l’Hospital Sant Joan de Déu de Palma.

Ruta Palma 8 quilòmetres. De Cala Gamba a S’Arenal. Passeig costaner per la Badia de Palma, des de l’Hospital Sant Joan de Déu per l’espai natural d’Es Carnatge i Can Pastilla, fins a l’altura del Aquarium, i retorn al punt de partida.

Ruta vela adaptada. Com a novetat enguany, una ruta de vela adaptada per usuaris amb mobilitat reduïda que ha sortit del Club Nàutic de Cala Gamba. És la ruta magicliner de les veles i els vents, pensada per a realitzar-la en embarcacions de vela per la Badia de Palma, des de el club Nàutic de Cala Gamba fins a l’illot de Sa galera i tornada al punt de partida.

 Captació solidària

L’edició ha superat els 250.000 euros de captació, el 100% del qual es destinarà finançar projectes sanitaris i socials de Sant Joan de Déu. Aquesta edició ha posat en marxa, també, un paquet d’ajuts a Ucraïna per cobrir necessitats bàsiques de les persones refugiades.

Què és la Magic Line SJD?

La Magic Line SJD és una mobilització solidària que organitza l’Obra Social de Sant Joan de Déu i que neix amb la voluntat d’ajudar i acompanyar qui més ho necessita. Famílies, amics, escoles, empreses i entitats formen el seu equip, es proposen un repte solidari, organitzen activitats de captació i surten a caminar el dia de l’esdeveniment. Des del 2014 la Magic Line SJD ha permès destinar prop de 2.000.000€ per finançar programes de suport a infants, adults i persones grans que atenem als centres de Sant Joan de Déu i entitats socials properes.

Gràcies al suport de més de 200 empreses i institucions col·laboradores, el 100% dels fons recaptats pels equips de la Magic Line SJD es destinen a programes socials per a cuidar a persones en situació de vulnerabilitat del territori de cada caminada.

Hospital SJD Palma

Carrer Sant Joan de Déu, 7 – 07007 Palma de Mallorca
T.: +34 971 26 58 54

Nº Registro Sanitario: 1007

Hospital SJD Inca

Avenida Rei Jaume II, 40 – 07300 Inca
T.: +34 971 26 58 54

Nº Registro Sanitario: 4715

Centro de Rehabilitación SJD

Carrer Nuredduna, 3 – 07006 Palma de Mallorca
T.: +34 971 46 16 02

Nº Registro Sanitario: 5160