La Unitat Docent Multiprofessional de Geriatria de SJD Palma ·Inca es consolida en el seu primer any, rebent una nova resident

septiembre 20, 2021
IMG_3981-3-scaled-1-1200x615.jpg

La Unitat Docent Multiprofessional de Geriatria de l’Hospital Sant Joan de Déu de Palma – Inca compleix aquest mes de setembre el seu primer any de funcionament. SJD Palma · Inca és referent a la nostra comunitat autònoma en Geriatria i, des de l’any passat, rep tant a MIR como a EIR, perquè realitzin la formació. La Unitat de Docència acaba de rebre fa uns des una nova MIR, consolidant-se en la formació d’alumnes. Un projecte que té garantida  la seva viabilitat gràcies a la predisposició i sensibilitat mostrada pel Servei de Salut d’ençà de l’inici del projecte. La Dra. Angélica Lebreault és la cap d’Estudis de Docència de l’Hospital i la Dra. Fátima Paris, és una de las tutores.

Les dues primeres residents, María Seguí (MIR) i Inmaculada Gili (EIR), afronten ja el seu segon any, mentre que Janet Lorenzo, és la nova MIR que fa pocs dies començà la seva etapa formativa a l’hospital. La nova resident va ser rebuda pel director gerent de SJD Palma · Inca, el Dr. Joan Carulla, qui li va donar la benvinguda i va desitjar una gran aprenentatge en la residència a Sant Joan de Déu.

Janet Lorenzo va néixer a Mèxic i es va licenciar en Medicina a Galícia i ara és nova resident a SJD Palma Inca. Valora així la seva arribada al centre: “Sempre vaig voler fer Geriatria, em sembla una especialitat que necessita ser molt més explorada i que es pot fer molt per la gent gran. Tot va molt bé els primers dies, tothom és molt atent, obert a ajudar-me. María Seguí (resident des de l’any passat), fins i tot abans de conèixer-nos en persona, ja m’ajudava i ara, in situ, encara més. La Geriatria és important perquè atèn a una població vulnerable que té necessitats distintes a la dels joves i altres adults perquè arrosseguen durant anys un altre tipus de patologia. Cal veure la persona com un tot. Geriatria té un camp ampli que et permet dedicar-te a moltes coses. No vull ficar-me a una casella, en el futur vull dedica-rme a fer un poc de tot: consulta, planta… el ventall és gran»

Com és el dia a dia de la nova resident? Respon Janet Lorenzo: “El dia a dia és arribar i mirar les incidències del torn anterior, si hi va haver ingressos, passar visita amb la Dra. Angélica Lebreault, que és la meva tutora, valorar cada cas, canvi de medicació y perquè es revisen guies segons determinada patologia, etc”.

Hospital associat a la Universitat

Formar professionals especialistes en geriatria, reconeix la millora contínua i l’increment d’activitat que s’ha realitzat a l’Hospital Sant Joan de Déu durant els darrers anys. Només en l’àmbit geriàtric, l’hospital realitza més de 1.000 consultes externes anuals i disposa de 135 llits d’hospitalització geriàtrica. Tot això, assistit per uns professionals que treballen de manera multidisciplinar amb un equip de Geriatria format per 5 metges geriatres i per 8 infermeres especialistes en geriatria, recolzats per logopedes, fisioterapeutes, rehabilitadors, terapeutes ocupacionals, treballadors socials, psicòlegs, neuropsicòlegs, amb l’objectiu de promoure l’autonomia de les persones.

 

Hospital SJD Palma

Carrer Sant Joan de Déu, 7 – 07007 Palma de Mallorca
T.: +34 971 26 58 54

Nº Registro Sanitario: 1007

Hospital SJD Inca

Avenida Rei Jaume II, 40 – 07300 Inca
T.: +34 971 26 58 54

Nº Registro Sanitario: 4715

Centro de Rehabilitación SJD

Carrer Nuredduna, 3 – 07006 Palma de Mallorca
T.: +34 971 46 16 02

Nº Registro Sanitario: 5160