1.800 usuaris diferentes han emprat el Portal del Pacient de SJD Palma · Inca en els sis primers mesos de funcionament

agosto 31, 2021
Portal-del-Paciente-3-scaled-1-1200x635.jpg

Al gener d’enguany, Hospital Sant Joan de Déu Palma · Inca va posar en marxa el Portal del Pacient. Una eina que evita haver de desplaçar-se fins a l’oficina d’admissió de l’hospital i agilitza l’atenció en la recepció. Abans, l’usuari havua de venir fins el centre i presentar-se de forma presencial. Des de fa més de mig any, aquest servei facilita la informació a l’usuari i evita el seu desplaçament, minimitzant els riscos de contacte amb el virus en un contexte de pandèmia com el que vivim. El Portal del Pacient és possible gràcies a l’aposta de SJD per la digitalització. Ara, els pacientes realitzen les seves sol·licituds, descarreguen les seves proves, informes o justificants, consulten les seves dades clíniques de forma telemàtica, etc.

Les xifres reflecteixen l’aceptació dels usuaris davant d’aquest servei. Des de finals de gener, cada mes, una mitjana de 400 pacients utilitzen i accedeixen al Portal del Pacient. A més, contabilitzant les dades, 1.800 usuaris diferents han accedit almenys una vegada al sistema per emprar el Portal del Pacient. Destaca la descàrega dels estudis de diagnòstic per la imatge perquè, encara que al gener el demandaven només 13 usuaris, al juliol ja va suposar més d’un centenar. Un altre servei de consulta que genera un gran reclam és l’informe d’anàl·lisi clínic. Al gener tans sols el reclamaren 21 pacients, però al mes juliol ja varen ser més de 200.

Nombre d’accessos

El nombre d’accesos en aquests primeros sis mesos, és a dir, les vegades que els usuaris han entrat al sistema del Portal del Pacient, supera els 12.000. A més, si se’ls sumen les peticions de descàrrega d’informes, estudis, justificants (molt demandats per pacients de l’àrea de Rehabilitació), etc… s’han dut endavant més de 28.500 gestions en el Portal del Pacient en aquest mig any.

Donar-se d’ alta

Per poder accedir-hi al Portal del Pacient és necessari realitzar una sol·licitud en la recepció del centre al qual hi va el pacient i, amb el seu DNI, podrà obtenir una contrasenya per a entrar-hi fàcilment al sistema. A través d’un SMS confidencial, podrà canviar la clau per a major seguretat. A partir d’aquell moment, el pacient ja podrà acceder al seu historial clínic a l’Hospital Sant Joan de Déu Palma · Inca i al Centre de Rehabilitació a Palma.

Cites

Està previst que pròximament el Portal del Pacient activi també la petició de cites de forma telemàtica, per a major facilitat de l’usuari.

Hospital SJD Palma

Carrer Sant Joan de Déu, 7 – 07007 Palma de Mallorca
T.: +34 971 26 58 54

Nº Registro Sanitario: 1007

Hospital SJD Inca

Avenida Rei Jaume II, 40 – 07300 Inca
T.: +34 971 26 58 54

Nº Registro Sanitario: 4715

Centro de Rehabilitación SJD

Carrer Nuredduna, 3 – 07006 Palma de Mallorca
T.: +34 971 46 16 02

Nº Registro Sanitario: 5160